Nieuws

Nieuwe films van Tini & Zenz en Henk Bongaerts

Geplaatst op

Nieuwste films van Henk Bongaerts (oktober 2021)

Hansestad Elburg, een bezoek aan een museum met verhalen uitgebeeld in levens grote zand sculpturen.

Het Hanzestadje Hattem met het Anton Pieck museum.
Hier vind je het levenswerk van de grote tekenaar, schilder en graficus Anton Pieck.

Wandeling door Harderwijk met een bezoek aan het museum Marius van Dokkum.

Wandeling langs Hofjes en de hortus botanicus van de universiteit in Leiden.

 

Nieuwe film over Kasteeltuinen Arcen, Elfia.
Een bonte verzameling verkleedde mensen, die al wandelend door de tuinen paraderen.
Er zitten knappe creaties tussen.

Onder het hoofdstuk landen een nieuwe film over Noorwegen.
Prachtige natuuropnamen, en een uitgebreide rondleiding in Bergen inclusief een zee aquarium.

Nieuws

Overleden

Geplaatst op

Heden 31 juli 2021 is onze oud medewerker en bestuurslid de heer Pierre Driessen overleden.
Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

Nieuws

Seniorenomroep Venlo ontwaakt uit de corona winterslaap

Geplaatst op

Tini van Leipsig heeft opnames uit diverse landen verwerkt tot interessante films, die via deze website te zien zijn. Documentaires van Hongarije, Turkije, Spanje, Italië, Peru, maar ook van België en Nederland, zijn door Tini gemonteerd en becommentarieerd door Zenz Hortensius.

Henk Bongaerts heeft impressie gemaakt van tot stand komen, van de kruisweg statie, geschilderd door Dick Evers en die nu tentoongesteld is het schutterij museum in Steyl.

Een kijkje hoog tussen de bomen van het klimbos, bij het speelpark Klein Zwitserland is ook een nieuw item, dat is te bekijken op onze website.

Luistert U graag naar gevarieerde muziek, zonder te veel poespas, beluister dan eens de radio programma’s “Elk Wat Wils” gemaakt door Marijke van der Heijde, Gertie Schrijver, Mariet Siebgens, Netty Derks en koos de Vast.

“Station Kaldenkirchen” is een Duits talig muziek programma en de “Platenkast” (gevarieerde muziek) . Beide programma’s worden gepresenteerd door Huub Beeren.

Wie van klassiek houd kan terecht bij “Klassiek populair” samengesteld en gepresenteerd door Resi Meijboom.

Op 16 januari 2021 heeft Jacques Maas de functie van voorzitter aanvaard,
van de seniorenomroep Venlo.

Jacques woont in Venlo en is daar betrokken bij het verenigingsleven.
Hij hoopt samen met het bestuur, de omroep activiteiten van de vroegere TZBO, uit te bouwen naar Groot Venlo. 

Jacques Maas volgt Theo Laumans op, die vanaf september 2016 het voorzitterschap van Sake Rootbergen overnam. Theo is eind 2020, 80 jaar geworden. Voor Theo was dit een mijlpaal om het voorzitterschap neer te leggen. Theo blijft wel als adviseur en als sociaal contact persoon aan de omroep verbonden.

(meer…)

Nieuws

Huisomroep TZBO wordt seniorenomroep Venlo

Geplaatst op

01-oktober-2020

Huisomroep TZBO wordt Seniorenomroep Venlo

TEGELEN – Het is even wennen voor de vrijwilligers van Huisomroep TZBO. Na 57 jaar onder de oude vertrouwde naam, verandert de Tegelse Zieken en bejaarden Omroep haar naam in Seniorenomroep Venlo, met een nieuw logo en een compleet vernieuwde en gemoderniseerde website. De doelstelling blijft echter ongewijzigd: video- en radioprogramma’s maken voor almaar groeiende groep senioren binnen de gemeente Venlo.

Ook voor inwoners die om welke reden dan ook aan huis gekluisterd zijn, zal Seniorenomroep Venlo met informatieve en luchtige muziekprogramma’s de luisteraars op de hoogte brengen over alle mogelijke nieuwtjes uit hun eigen leefomgeving. Het gevarieerd aanbod aan programma’s is te beluisteren op de website van de Omroep. Helaas niet via de ether, maar het grote voordeel van internetradio is dat de luisteraars op elk gewenst moment de uitzendingen kunnen horen, in hun geheel of gedeeltelijk.

Op dit moment wordt er intern hard gewerkt aan de realisering van de veranderingen. Stond jarenlang het nieuws uit Tegelen en Steyl centraal bij Huisomroep TZBO, nu wil de Omroep haar pijlen richten op ‘Groot Venlo’. Nieuws, activiteiten en bijzondere verhalen uit het gebied tussen Arcen en Belfeld zullen te beluisteren via www.seniorenomroepvenlo.nl.

De uitzendingen worden gemaakt door een twintigtal vrijwilligers, bijna allemaal senioren. Het motto ‘Voor senioren – Door senioren’ is hier absoluut van toepassing. Tips kunt u sturen naar de redactie, info@tzbo.nl . We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuws

Huisomroep TZBO wordt Seniorenomroep Venlo

Geplaatst op

TEGELEN – Het is even wennen voor de vrijwilligers van Huisomroep TZBO. Na 57 jaar onder de oude vertrouwde naam, verandert de Tegelse Zieken en bejaarden Omroep haar naam in Seniorenomroep Venlo, met een nieuw logo en een compleet vernieuwde en gemoderniseerde website. De doelstelling blijft echter ongewijzigd: video- en radioprogramma’s maken voor almaar (meer…)

Nieuws

Nieuwe naam en website

Geplaatst op

Na jaren bekend te zijn geweest onder de oude vertrouwde naam Tegelse Zieken en Bejaarden Omroep zijn we in 2020 veranderd van naam.

Onze nieuwe naam is Seniorenomroep Venlo omdat we denken dat die beter overeenkomt met de activiteiten die we momenteel ontplooien.